Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Sikeresen kosárba tettél 1 darab terméket!
Bőrén sült afrikai harcsa filé fóliás burgonyával, remulád mártással

Bőrén sült afrikai harcsa filé fóliás burgonyával, remulád mártással

#Gluténmentes #Olajban sült #Vendégváró #Nyári #Grill receptek
hány főre 4 főre
elkészítették 0x elkészítették
1
A harcsafilét négy egyforma szeletre vágjuk (20dkg). A bőrét átlósan 3-4 vágással átvágjuk, azért, hogy amikor sütjük, ne húzódjon össze. Sóval és borssal fűszerezzük. Ezután serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
2
A sütést a bőrös oldalával kezdjük.
3
A csemegeuborkát és a fokhagymát egy reszelővel lereszeljük. Az uborka levét kinyomkodjuk. A kapribogyót és a tárkonyleveleket késsel apróra vágjuk. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
4
A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és bő olajban aranybarnára sütjük, majd alufóliába csomagoljuk és a tetején megvágjuk, összenyomjuk, és a közepébe töltünk a mártásból.
5
A megsült afrikai harcsa filét ezzel a körettel tálaljuk.
6
A receptet köszönjük Chlebik Józsefnek, a hajdúszoboszlói Mirage étterem chefjének.
Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók

80 dkg szarvasi afrikai harcsa filé (bőrös)
bors
1 dl olívaolaj
80 dkg burgonya
olaj a sütéshez
4 dl majonéz
10 dkg csemegeuborka
3 gerezd fokhagyma
5 dkg capri bogyó
10 dkg gyöngyhagyma
1 dl tejföl
tárkony
1/2 db citromlé
kosárba megrendelem hozzá a halat