Hozzávalók
Harcsapaprikás kapros, juhtúrós sztrapacskával
Az elkészítés menete
01
A filét sóval és borssal fűszerezzük.
A halcsontból elkészítjük a paprikásunk alapját. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halcsontot, és további öt percig pirítjuk.
02
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. Felöntjük 3-4 dl vízzel, és lassan gyöngyözve addig főzzük, ameddig mártás sűrűségűre nem sűrűsödik. Leszűrjük és félretesszük.
A fűszerezett harcsafiléket kevés olajon, serpenyőben félig megsütjük, majd hozzáöntjük a paprikás halmártást, és készre pároljuk, majd kevés tejföllel dúsítjuk.
03
Sztrapacska
Hozzávalók
– 30 dkg liszt
– 30 dkg burgonya
– 20 dkg füstölt házi szalonna
– 3 db tojás
– 10 dkg juhtúró
– só
– 2 dl tejföl
– friss kapor
04
A lisztet egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a burgonyát, beleütjük a tojásokat, enyhén sózzuk és elkeverjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. Forrásban lévő vízbe egy galuskaszaggatóval beleszaggatjuk, és készre főzzük.
A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd kicsi darabokban beletesszük a juhtúrót, és lassan addig főzzük, ameddig a juhtúró elolvad benne. A kaprot apróra vágjuk, és azt is a tejfölös alaphoz adjuk.
05
Végül a megfőzött burgonyás galuskát is belekeverjük és köretként tálaljuk a már elkészült harcsapaprikásunkhoz.
Jó étvágyat kívánunk!
Harcsapaprikás kapros, juhtúrós sztrapacskával
Hozzávalók
Az elkészítés menete
01
A filét sóval és borssal fűszerezzük.
A halcsontból elkészítjük a paprikásunk alapját. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halcsontot, és további öt percig pirítjuk.
02
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. Felöntjük 3-4 dl vízzel, és lassan gyöngyözve addig főzzük, ameddig mártás sűrűségűre nem sűrűsödik. Leszűrjük és félretesszük.
A fűszerezett harcsafiléket kevés olajon, serpenyőben félig megsütjük, majd hozzáöntjük a paprikás halmártást, és készre pároljuk, majd kevés tejföllel dúsítjuk.
03
Sztrapacska
Hozzávalók
– 30 dkg liszt
– 30 dkg burgonya
– 20 dkg füstölt házi szalonna
– 3 db tojás
– 10 dkg juhtúró
– só
– 2 dl tejföl
– friss kapor
04
A lisztet egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a burgonyát, beleütjük a tojásokat, enyhén sózzuk és elkeverjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. Forrásban lévő vízbe egy galuskaszaggatóval beleszaggatjuk, és készre főzzük.
A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd kicsi darabokban beletesszük a juhtúrót, és lassan addig főzzük, ameddig a juhtúró elolvad benne. A kaprot apróra vágjuk, és azt is a tejfölös alaphoz adjuk.
05
Végül a megfőzött burgonyás galuskát is belekeverjük és köretként tálaljuk a már elkészült harcsapaprikásunkhoz.