Hozzávalók

Harcsapaprikás kapros, juhtúrós sztrapacskával

Az elkészítés menete

01

A filét sóval és borssal fűszerezzük.

A halcsontból elkészítjük a paprikásunk alapját. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halcsontot, és további öt percig pirítjuk.

02

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. Felöntjük 3-4 dl vízzel, és lassan gyöngyözve addig főzzük, ameddig mártás sűrűségűre nem sűrűsödik. Leszűrjük és félretesszük.

A fűszerezett harcsafiléket kevés olajon, serpenyőben félig megsütjük, majd hozzáöntjük a paprikás halmártást, és készre pároljuk, majd kevés tejföllel dúsítjuk.

03

Sztrapacska

Hozzávalók

– 30 dkg liszt
– 30 dkg burgonya
– 20 dkg füstölt házi szalonna
– 3 db tojás
– 10 dkg juhtúró
– só
– 2 dl tejföl
– friss kapor

04

A lisztet egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a burgonyát, beleütjük a tojásokat, enyhén sózzuk és elkeverjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. Forrásban lévő vízbe egy galuskaszaggatóval beleszaggatjuk, és készre főzzük.

A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd kicsi darabokban beletesszük a juhtúrót, és lassan addig főzzük, ameddig a juhtúró elolvad benne. A kaprot apróra vágjuk, és azt is a tejfölös alaphoz adjuk.

05

Végül a megfőzött burgonyás galuskát is belekeverjük és köretként tálaljuk a már elkészült harcsapaprikásunkhoz.

Jó étvágyat kívánunk!

Harcsapaprikás kapros, juhtúrós sztrapacskával

4 főre

Hozzávalók

Az elkészítés menete

01

A filét sóval és borssal fűszerezzük.

A halcsontból elkészítjük a paprikásunk alapját. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halcsontot, és további öt percig pirítjuk.

02

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. Felöntjük 3-4 dl vízzel, és lassan gyöngyözve addig főzzük, ameddig mártás sűrűségűre nem sűrűsödik. Leszűrjük és félretesszük.

A fűszerezett harcsafiléket kevés olajon, serpenyőben félig megsütjük, majd hozzáöntjük a paprikás halmártást, és készre pároljuk, majd kevés tejföllel dúsítjuk.

03

Sztrapacska

Hozzávalók

– 30 dkg liszt
– 30 dkg burgonya
– 20 dkg füstölt házi szalonna
– 3 db tojás
– 10 dkg juhtúró
– só
– 2 dl tejföl
– friss kapor

04

A lisztet egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a burgonyát, beleütjük a tojásokat, enyhén sózzuk és elkeverjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. Forrásban lévő vízbe egy galuskaszaggatóval beleszaggatjuk, és készre főzzük.

A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd kicsi darabokban beletesszük a juhtúrót, és lassan addig főzzük, ameddig a juhtúró elolvad benne. A kaprot apróra vágjuk, és azt is a tejfölös alaphoz adjuk.

05

Végül a megfőzött burgonyás galuskát is belekeverjük és köretként tálaljuk a már elkészült harcsapaprikásunkhoz.

Jó étvágyat kívánunk!